Simone Charles
'Laat yoga bewegen!'
Simone Charles

 

Yoga is voor mij stilte in mijn hoofd en rust in mijn hart. Door de stilte en rust te verbinden kan ik mijzelf integreren in het grote geheel en de stroming van het leven. Dit maakt dat Yoga voor mij een levensstijl is die door iedereen op zijn of haar authentieke wijze beleefd kan worden.Yoga is voor mij dan ook delen, ontvangen en doorgeven. Doorgeven aan iedereen die het bewustzijn heeft om te luisteren, te vertrouwen en te handelen naar wie hij of zij werkelijk is. Dit geeft mij grote voldoening op het zich altijd inspirerende Yoga pad. Mijn Yogalessen kenmerken zich door maandelijks een specifiek thema uit de Yoga filosofie te belichten waardoor iedereen de kern van Yoga leert begrijpen en beleven. Je kunt bij deze thema’s denken aan bijvoorbeeld: de Chakra’s, ademhaling, Yoga bij specifieke klachten, Yoga in de natuur en leven met de seizoenen.

Het was in het jaar 2000 Cottesloe Beach, Perth, West-Australië dat mijn toewijding aan yoga mij steeds meer vernieuwende inzichten bracht. Ik hoor nog steeds de stem van mijn lerares in mijn achterhoofd: "Keep into yoga!". Nu heb ik binnen mijzelf een veilige basis gevonden en deel ik dit graag met anderen.

Van 2003 tot 2010 heb ik master classes gevolgd bij internationale Body Balance-trainers in Nederland en ben ik begonnen met het trainen van mensen in de Oosterse beweegleer. De functie van lichaam en geest van de mens in het algemeen en de invloed op de omgeving inspireert mij. Mijn bedoeling is om in onszelf en daarbuiten te creëren en vorm te geven wie we werkelijk zijn. 'Vrede en geluk in de wereld kan alleen gebeuren als we het vanuit onze eigen binnenwereld beginnen en uitstralen aan anderen'.

Ik ben opgeleid door Drs. Bernadet Fretz- Kalberlah en haar dochter Fleur Fretz van opleidingsinstituut Fiore Osmose Yoga in Den Haag. Na het afronden van de hatha-yoga docenten opleiding en de kinderyoga docenten opleiding ben ik vanuit een intensieve stage door mijn hoofddocenten Bernadet en Fleur klaargestoomd om mensen les te geven binnen het opleidingsinstituut Fiore Osmose Yoga die hatha-yogadocent willen worden. Dat is een mooie ervaring en heel belangrijke stap in mijn ontwikkeling als mens geweest. Met alle liefde en dankbaarheid geef ik nu zelf de Sharma Yoga docentenopleiding.

 

Opleidingstraject start in september 2018
Sharma Yoga docenten opleiding start SEPTEMBER 2018!

Doe mee aan een 3-jarig yoga traject waarbij jij jezelf creatief ontwikkelt en leert kwalitatieve yoga lessen te geven en te ontvangen. 1 dag per maand van 11:00-17:00 uur. Meld je bij interesse aan voor een in-take  simone@sharmayoga.nl